en singelkvinnas bekännelser

Tjuven jagar domaren!!!

Publicerad 2011-04-14 09:24:35 i dagligt,

 

På spanska finns det ett ordspråk som säger ”el ladrón andra detras del juez” vilket innebär att tjuven jagar domaren dvs skyller på domaren att det är hans fel att han gjort sitt brott! Detta kan ju låta heltokigt men faktiskt så många gånger så stöter man på det. Här mellan oss kollegor på högstadiet har vi anmanat detta uttryck och många gånger händer det att eleverna blir arga på oss o skyller på oss när de är de som har gjort fel! Exempelvis en elev blir arg på mig för att jag säger till den att sluta skrika. Eleven menar att om jag inte tagit hans mobil så hade han inte skrikit! När man påpekar att han får inte använda mobil under lektionen så är det totalt ointressant för eleven. Jag tog mobilen alltså är det mitt fel att han skriker........ Tonårslogik? Önskar jag kunde säga det men tyvärr så stöter man på det lite överallt!


Även filmer lurar oss till detta. Oceans Eleven är ett bra exempel på detta! Utan att tänka på det så sitter man genom hela filmen och hejar på tjuvarna som rånar kasinot, och när polisen kommer för att stoppa dom så hoppas man innerligt att de inte ska få fast dom. Sedan skrattar man dessutom åt dessa ”korkade” poliser som inte lyckas!!! Man blir ju faktiskt totalt grundlurad. Sedan den tanken slagit mig har jag inte inte ens bemödat mig att se alla dessa uppföljningar av just den filmen...

                                      



                                         

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag är en stolt mamma till tre underbara barn, Dani, Natha och Nicke, och bor nu i Norrköping. Min partner Richard är från Skottland och jobbar utomlands. Jag älskar att resa, träna, laga mat och umgås. Och Äta choklad o blanda drinkar....Fast det allra bästa jag vet är dock att mysa med mina älsklingar! Efter flera år utomlands har jag landat i Norrköping och arbetar på Ektorpsskolan, stans bästa skola förstås :),där jag undervisar i Spanska och Engelska. Det blev lärare av mig till slut, vilket jag inte hade tänkt när jag började plugga till Socionom :) Älskar dock mitt yrkesval, jag har världens bästa jobb brukar jag säga :) Namnvalet på min blogg är från den tiden då jag var nyskild och singel vilket jag inte är nu...men namnet får vara kvar ändå :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela